Biztos sikerrel jutottunk ki az Eb-re

Kilenc gólos győzelmet aratott Szlovákiában a magyar női válogatott, ezzel kijutott a svédországi Európa-bajnokságra, és amennyiben vasárnap Érden legyőzi a finneket, csoportelsőként zárja a kvalifikációt.

Szerző: MKSZ

Szerkesztve: 2016.06.01.

Női Eb-selejtező, 5. csoport, 5. forduló:
SZLOVÁKIA-MAGYARORSZÁG 23-32 (12-15)
Nagymihály, játékvezetők: Nastase, Stancu (románok).

  • SZLOVÁKIA: Medveďová 1, Haládiková (kapusok), Bačíková, Bujnochová, Habánková 5, Horňáková 1, Klucková, Kostelná, Michnová 1, Minárčiková, Olsovska 2, Rajnohová 1, Rechtorisová 4, Školková 6, Súkenníková 2, Trochtová. Szövetségi kapitány: Dusan Poloz.
  • MAGYARORSZÁG: Kiss É., Janurik (kapusok), Erdősi 4, Hornyák D. 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Kovács A. 1 (1), Kovacsics 1, Lukács 1, Mészáros 2, Orbán A. 2, Schatzl 3, Szekeres, Szucsánszki 3 (2), Triscsuk 6 (1), Zácsik 4. Szövetségi kapitány: Elek Gábor, Ambros Martin.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 7/5.

Elek Gábor szövetségi kapitány: - Sok ziccert kihagytunk az első félidőben, szünet után rendeződtünk. Kiss Évának kulcsszerepe volt abban, hogy így összeálltunk, de emellett lendületesebben is tudtunk támadni, a sok kimaradt ziccert a második félidőben gólokra váltottuk, kevesebb lett a hiba. A mentalitásunk és a morálunk döntőnek bizonyult, ezzel a hozzáállással kell vasárnapi is pályára lépnünk a finnek ellen.

Kovacsics Anikó: - Örülök, hogy ekkora különbséggel tudtunk győzni, a második félidőben már élveztük is a játékot. Sok ziccert kihagytunk az első félidőben, de inkább a védekezéssel volt gondunk. Elfáradtak a végére a szlovákok, de Kiss Éva is rengeteget segített a beállásával. Jó morállal játszottuk le a meccset, a finnek ellen is szeretnénk megmutatni, hogy magunkhoz méltóan zárjuk le a szezont és a selejtezősorozatot.

A magyar válogatott a Janurik – Orbán, Kovács A., Kovacsics, Kisfaludy Zácsik, Erdősi hetessel kezdett, és Erdősi rögtön az első akcióból betalált, majd Orbán indításból volt eredményes, a szlovákok 0-4 után találtak be először. Ezt követően felzárkóztak a házigazdák, Triscsuk büntetőt hibázott, Skolková ellenben nagyon élt, 6-6-nál időt kért a magyar csapat. Rechtorisová jobbkezesként a jobb szélről három gólt is szerzett az első negyedórában, a mieink pedig sokat hibáztak, így a 22. percben átvette a vezetést a szlovák válogatott (10-9). A 26. percben végre visszavettük a vezetést Erdősi szép egyéni akciójából szerzett góllal, majd emberhátrányban Janurik hárított bravúrral, majd Zácsik lőtt remek gólt passzív jelzésnél, szünetre így három gólra duzzadt a magyar előny.

A második félidőt is 4-0-val kezdte a magyar csapat, Kiss Évával a kapuba, aki 8 és fél percig nem kapott gólt! Ezúttal nem tudott közelebb kerülni az ellenfél, negyedórával a vége előtt 22-14-es magyar vezetésnél kért időt Dusan Poloz. Az 50. percben tíz gólra nőtt az előnyünk, eldőlt a mérkőzés, és ezzel az is, hogy a magyar válogatott biztosan ott lesz a decemberi svédországi Európa-bajnokságon. Amennyiben a mieink vasárnap akár csak egy góllal, de legyőzik Érden Finnországot, csoportelsőként végez.

FINNORSZÁG-LENGYELORSZÁG 11-33 (3-17)

A csoport állása: 1. Magyarország 8 p (154-117), 2. Lengyelország 8 p (135-96), 3. Szlovákia 4 p (117-110), 4. Finnország 0 p (71-154)

A játéknap további eredményei:
1. csoport:
Litvánia-Románia 24-34 (11-20)
Fehéroroszország-Norvégia 22-32 (9-15)
2. csoport:
Ukrajna-Szerbia 26-31 (12-15)
20:00 Olaszország-Csehország
3. csoport:
Bulgária-Hollandia 16-45 (8-19)
20:25 Ausztria-Spanyolország
4. csoport:
Szlovénia-Horvátország 24-23 (9-11)
6. csoport:
19:00 Törökország-Dánia (11-12)
7. csoport:
19:00 Svájc-Németország (14-14)
21:00 Izland-Franciaország

A mérkőzés előtt: A magyar válogatott tagjainak nagy része egy héttel a Ferencváros-Győr bajnoki döntő után állt újra csatasorba, a keretben szereplő érdiek, dunaújvárosiak pedig múlt csütörtökön léptek újra pályára. Az Elek Gábor-Ambros Martin páros utolsó két mérkőzésére készül a válogatott élén, és a cél nem is lehet más, mint a négy pont megszerzése, amellyel csoportelsőként zárna a csapat. Miután a vasárnapi, finnek elleni győzelem, valamint a lengyelek szerdai, északiak elleni sikere formalitásnak tűnik, a mieink csak akkor maradhatnának le az Európa-bajnokságról, olyan különbségű vereséget szenvednének Szlovákiában, amely a szlovák-lengyel-magyar hármas összevetésben a mieink 3. helyét jelentené, feltételezve, hogy északi szomszédaink szombaton a lengyeleket is legyőznék.

A magyar női válogatott Szlovákia elleni kerete:

  • Kapusok: KISS Éva (Győri Audi ETO), JANURIK Kinga (Érd)
  • Jobbszélsők: LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Győri Audi ETO),
  • Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA),
  • Irányítók: KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria),
  • Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  • Balátlövők: KLIVINYI Kinga (Érd), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA), ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  • Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)


Szövetségi kapitány: ELEK Gábor, Ambros MARTIN
Edző: SITI Bea

Szlovákia kerete:
Kapusok: Adriana MEDVEĎOVÁ (obe Iuventa Michalovce), Zuzana HALÁDIKOVÁ (HK Slovan Duslo Šaľa)
Szélsők: Lucia SÚKENNÍKOVÁ (DHK Banik Most, cseh), Elizabeth RECHTORISOVÁ (DHC Sokol Poruba, cseh), Veronika HABÁNKOVÁ (Iuventa Michalovce), Livia KLUČKOVÁ (HK Slovan Duslo Sala)
Irányítók, átlövők: Martina ŠKOLKOVÁ (Cercle Dijon Bourgogne, francia), Monika RAJNOHOVÁ (Mosonmagyaróvár), Martina BAČÍKOVÁ (MTK Budapest), Alice KOSTELNÁ (DHC Sokol Poruba, cseh), Maria OLŠOVSKÁ (SHK Veseli nad Moravia, cseh), Julia KUCEROVA (Iuventa Michalovce), Klaudia MICHNOVÁ (HK Slávia Partizánske) Karin BUJNOCHOVÁ (HK Slovan Duslo Sala)
Beállók: Dominika HORŇÁKOVÁ (Cercle Dijon Bourgogne, francia), Eva MINÁRČIKOVÁ (DHC Sokol Poruba, cseh), Ivana TROCHTOVÁ (HK Slovan Duslo Šaľa)

Szövetségi kapitány: Dusan POLOZ

A 6. forduló mérkőzései:
Június 4. 20:00: Lengyelország-Szlovákia
Június 5. 18:00: Magyarország-Finnország – JEGYVÁSÁRLÁS

A magyar válogatott korábbi eredményei:
Magyarország-Szlovákia 32-19 (15-8)
Finnország-Magyarország 25-38 (13-16)
Lengyelország-Magyarország 24-27 (13-13)
Magyarország-Lengyelország 25-26 (16-17)
               
    
    

« Összes hír

« Vissza a főoldalra

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás

Hozzászólás írása

Hozzászólás írásához előbb be kell jelentkezned.

Hírek