Az újonc siófoki vendégjátéka

Sűrű menetrendben élek jelenleg. Nagy szükségem volt egy olyan programra, ami kikapcsol. Ezért aztán adott volt, hogy ellátogatok az újonc kisvárdai csapat Beszédes csarnok-beli vendégjátékára.

Szerző: Horváthné Szőnyi Etelka

Szerkesztve: 2016.10.30.

Annál is inkább, mert egy olyan vidékről érkezett gárdáról van szó, ahonnan mostanában nem láthattunk élvonalban szereplő együttest. Az érdekességük az, hogy hirtelen számos légióst igazoltak, a kezdősorban csak mutatóban van magyar. (Talán csak a kiváló beállós, Szabó Vali.) Mint ahogy később Mátéfi Eszter, a csapat jelenlegi szakmai vezetője, elmondta, nem is egyszerű a pályán a játékosok közötti kommunikáció.

A hazai csapat a szokott összeállításban lépett pályára. Ebben a szezonban elég rövid a kispad, így ez nem meglepő. Talán csak Ferenczy Fruzsit hiányoltam, de az ő helyén egy szintén friss igazolású balkezes átlövő, Agbaba szerepelt.

A siófoki csapat nagyon összeszedetten kezdett. Támadásban formás megoldásokkal húztak el, amiben nagy segítségére volt a csapatnak, hogy a kapuban Pastrovics Melinda kiválóan teljesített. A vendégeket megviselhette a hosszú utazás, mert védekezésük nagyon szellős volt, amit Triscsuk Krisztáék rendre kihasználtak, rendre sikeresen megjátszva az többnyire üresen maradt beállóst. Ez a tendencia nem is változott az első félidőben. Az eredményjelző a szünetben 7 gólos hazai előnyt mutatott. (19-12) Ami egyértelmű volt, hogy a hazai csapat nagyon nyerni akar, ráadásul nem játszottak görcsösen, így olajozott gépezett benyomását keltették, a lelkesen szurkoló helyi drukkerek nagy örömére. A magam részéről csak attól tartottam, hogy elfárad a kezdősor, bár úgy tűnt, az ellenfél sem áll jobban minőségi cseréket illetően.

Látva a jelentős előnyt, a siófoki a "B" közép tagjai arról álmodoztak, hogy talán majd a fiataloknak is jut szerep a második játékrészben. Ez azonban nem igazán valósulhatott meg. Aggódásom, amiről az előbb írtam, beigazolódni látszott. A hazai alapsor már nem volt olyan friss, mint az első félidőben, annak ellenére, hogy pl. időközben Ferenczy Fruzsi is pályára került.

Volt egy cseréje, Lévai személyében, a kisvárdaiaknak, akinek lövéseivel szemben tehetetlen volt a siófoki kapus; valahogy nem érezte őket. (Lévai nagyon tehetséges balkezes lövőnek indult, aztán eltűnt az élvonalból. Most ugyan jelentős súlyfelesleg látszik rajta, így mozgása elég lomhának tűnik, de csuklója még a régi.) Ráadásul, bár elég szertelen játékos, a brazil válogatott Rocha is hozta magát. Ez arra volt jó, hogy kicsit szorosabb lett az eredmény. Az utolsó szakaszban azonban Triscsuk Krisztáék mozgósították maradék erejüket. Ismét elléptek az ellenféltől, így megérdemelt 6 gólos győzelmet arattak a Kovács Péter által irányított szabolcsi együttessel szemben.

 

Végeredmény: Siófok KC-Kisvárda Master Good: 35-29

 

Hivatalos jegyzőkönyv:

www.keziszovetseg.hu/v2h/013/004/p_004.asp

« Összes hír

« Vissza a főoldalra

Hozzászólások

kingistván, 2016.11.10. | 10:01
Talán nem egészen illik ide, de kikívánkozik belőlem! Kisvárdán megint sikerült eltalálni "szarva közt a tőgyét".Aki leigazolta a sok, NBI.-es szintet meg nem ütő, gyenge légióst, az tör pálcát, a kiváló szakember tevékenysége felett! Esetleg nem őt kellene felmenteni a munkavégzés alól?! Szerintem több haszonnal járna!!!

Hozzászólás írása

Hozzászólás írásához előbb be kell jelentkezned.

Hírek